dinsdag 26 januari 2010

Luchtballonvaarten Eke-Nazareth

Van harte welkom op ekeballooning.be!
U staat op het punt om de wondere wereld van het ballonvaren te ontdekken!

Eerst en vooral willen wij u bedanken voor de interesse die u toont in onze luchtballonvaarten. Met deze site proberen we u een totaalbeeld te geven van wat de ballonwereld inhoudt alvorens u de stap naar uw hemelse ballonvaart zet. Naast informatie bieden we u ook een prachtig fotoboek aan, met verslagen en foto's van de vaarten die we maakten. Bij deze wensen we u veel surfplezier.
Luchtballonvaarten Eke-Nazareth
Eke Ballooning ligt centraal in Vlaanderen en is geflankeerd door de Vlaamse Ardennen en de Zwalmstreek. We garanderen je een hemels ballonavontuur. Als een vogeltje vrij in de lucht .....beleef het samen met ons!

Meestal kiezen wij een opstijgplaats tussen pakweg Gent en Oudenaarde in functie van de woonplaats van de passagiers en de windrichting op de dag van uw vaart. Niets is immers mooier dan uw eigen streek vanuit de lucht te bewonderen maar uiteraard komen we ook bij jou in je eigen streek varen.

In heel wat gemeenten ( bv. in West-Vlaanderen , de Kempen en Limburg ) kennen we een aantal geschikte opstijgterreinen.

Wij verzorgen je groepsactiviteit tot in de puntjes! Een feest animeren, een receptie of een ander evenement opluisteren, opstijgen in groep, ... Veel is mogelijk en ... wij zorgen steeds voor een geslaagde attractie!!

allonnen. Deelname aan diverse meetings getuigen van de bedrevenheid en de professionaliteit van het team dat onder deskundige leiding staat van piloot Gerrit Dekimpe die reeds sinds 1987 actief is in de ballonwereld en reeds honderden uren heeft doorgebracht aan boord van een ballon.

Onze crewmensen zijn perfect op elkaar ingespeeld en zorgen ervoor dat alles steeds vlekkeloos én veilig kan verlopen ! Wij bezorgen u écht het gevoel dat u in de wolken bent. Een hemels ballonavontuur wacht op u !

Samen vormen wij een harmonieus en professioneel team dat er elke vaart opnieuw voor zorgt dat alles in perfecte omstandigheden verloopt!
Luchtballonvaarten Eke-Nazareth

Ons team beschikt over 2 warmeluchtballons, die elk 4 passagiers kunnen vervoeren. Beide luchtballonnen werden vervaardigd bij Cameron Balloons. Deze ballonfabriek is gelegen in Bristol (Engeland) en is de marktleider wat ballonmateriaal betreft. Ook grote groepen van meer dan 8 personen vormen geen probleem voor ons. Wij kunnen beroep doen op tal van collega-ballonvaarders zodat wij groepen aanvaarden van 1 tot ... personen.

Nogal wat mensen vragen ons hoe een ballon gemaakt is.

De luchtballon: de enveloppe of het omhulsel is gemaakt van rip-stop nylon, hyperlast en nomex.

De brander: hoe groter een ballon is hoe meer branders er zijn.

De mand is van riet gemaakt. Riet is een zeer buigbaar materiaal dat niet vlug breekt.

De gasflessen bestaan uit roestvrij staal of uit titanium.

De parachute:

zit aan de binnenkant bovenin de ballon en dient om warme lucht te laten ontsnappen waardoor de ballon gaat dalen of minder vlug gaat stijgen.

De rotation-vents of rotatiepanelen zijn gemaakt om de ballon om zijn as te doen draaien.

De mand is van riet gemaakt. Riet is een zeer buigbaar materiaal dat niet vlug breekt. Bij een landing kan dit soms belangrijk zijn als er eens wat meer wind is. Bij het in contact komen van de mand met de grond kan de mand door haar buigzaamheid deze kracht doorstaan. Andere materialen zouden scheuren of breken.

Riet heeft ook de eigenschap om niet te breken maar om terug te buigen naar zijn oorspronkelijke vorm.

De kabels waarmee de ballon vastgemaakt wordt aan de mand lopen volledig onder de mand door.

Aan de binnenkant van de mand zijn er lussen om je vast te houden tijdens de landing

Een luchtballonvaart is een droom van velen. Eke Ballooning maakt deze droom waar. Een ballonvaart is altijd een succesvol cadeau. Een ballonvaart met buren, kennissen, collega's, klanten of relaties is een avontuurlijke en gezellige belevenis. Elke ballonvaart duurt ongeveer 1 uur.

Staande in een rieten mand in de open lucht met een vrij uitzicht rondom en naar beneden. Soms op grote hoogte, soms vlak boven de grond. Het is verbazingwekkend hoe de wereld er van uit de hoogte uit ziet. Indrukwekkend om te zien hoe de majestueuze ballon zich spiegelt in het stille water van een meer. De eenwording met de natuur als je laag over een bos vaart en als je bijna de toppen van de bomen kan aanraken

Mogen wij vragen om steeds een volgwagen te voorzien daar wij zelf niet instaan voor het vervoer huiswaarts!!

Eke Ballooning verzorgt het ganse jaar door ballonvaarten.
Ballonvaren kan het ganse jaar door. Een ballonvaart vindt plaats net na zonsopgang en twee uur voor zonsondergang, omdat op deze momenten van de dag er geen thermiek is en dat de atmosfeer nog rustig is. Tijdens de winter kan men de ganse dag door varen. Ballonnen varen enkel bij rustig en droog weer. Een ballon kun je niet sturen, hij wordt meegedreven door de wind. Je weet dus nooit vooraf waar je precies zult landen. Elke vaart is een nieuw avontuur.
Op de afgesproken dag nemen wij contact op met je om de vaart te bevestigen en om een ontmoetingsplaats af te spreken, in functie van de windrichting. Niets is immers zo veranderlijk als het weer, daarom kunnen we nooit 100% garanderen dat we zullen kunnen vetrekken vanaf je voorkeursplaats. Voor de vaart berekent de piloot aan de hand van de meest recente meteogegevens welke windrichting en windsterkte er mag verwacht worden. In functie van die gegevens en van je wensen wordt er gezocht naar een geschikt opstijgterrein.

Ballonvaren begint met een goede voorbereiding. De passagiers zijn hierbij al aanwezig. Mand, branders en ballon worden klaargemaakt. De ballon wordt vol geblazen met koude lucht en vervolgens wordt met de branders de lucht in de ballon verwarmd. De ballon komt omhoog en de mand overeind. De passagiers kunnen instappen en de ballon stijgt op. Familie, vrienden en kennissen kunnen de ballon met de eigen auto mee volgen, achter de ballonvolgwagen. De volgwagen heeft radiocontact met de ballon.

We kunnen opstijgen vanaf elk proper veld, liefst een grasveld, van 50 op 50 m zonder hindernissen in de onmiddellijke omgeving.ballonvarenDe ballon wordt door de crew klaargemaakt onder toezicht van de piloot. De passagiers kunnen en mogen hier ook een helpende hand toesteken.

Na de nodige controles gedaan te hebben wordt de ballon opgevuld met koude lucht. Eenmaal de ballon min of meer bol komt te staan wordt de lucht opgewarmd door middel van de branders en de ballon gaat zich oprichten.

Dit duurt ongeveer een half uur en de ballonvaart kan beginnen.

Na ongeveer een uur varen gaat de piloot uitkijken naar een geschikt landingsterrein zonder obstakels. Er wordt indien mogelijk gezocht naar een weide zonder dieren of naar een afgemaaid korenveld in de zomer. Maar ... het landingsterrein moet in onze vaarrichting liggen en wij zijn stuurloos. De vaarrichting kan soms gewijzigd worden door hoger of lager te gaan varen. Eenmaal het geschikte terrein genaderd wordt, laat de piloot de ballon rustig dalen.

En dan ... afhankelijk van de windsterkte blijft de ballon soms recht staan maar soms valt hij ook met mand en al (passagiers) om.

Eenmaal de ballon volledig tot stilstand is gekomen gaat de piloot of iemand van de crew, die meestal reeds ter plaatse is, op zoek naar de eigenaar. Ondertussen begint de rest van de crew, eventueel samen met de passagiers en de volgers, de ballon terug in te pakken.

Tevens krijgt u na de vaart een glaasje champagne aangeboden en kunt u, samen met crew en piloot, klinken op de goede afloop en uw impressies delen met uw familie en kennissen.

Wat te dragen?
Sportieve kledij, ballonvaren is immers een sportief gebeuren.

Boven hebben we ongeveer dezelfde temperatuur als beneden maar geen wind. Doe kledij aan die je anders zou aandoen om een wandeling te maken.

Best een paar stevige schoenen of laarzen, je weet immers nooit waar we terechtkomen bij de landing en ons klimaat zorgt soms wel voor drassige weiden en akkers.

Een hoofddeksel kan ook handig zijn voor de grotere mensen omwille van de warmte die de brander afgeeft, zeker als de haardos wat minder bescherming gaat bieden.

Een fototoestel, videocamera kunnen nuttig zijn om een aantal herinneringen vast te leggen en om er later nog eens van te genieten.

Hoe kun je boeken?

Als je alles gezien hebt op onze site, dan wil je misschien wel boeken. Alleen hoe kun je nu boeken?
Boeken doen we meestal telefonisch. Wat je moet weten is met hoeveel personen je wil ballonvaren en wanneer je wil varen. Dan spreek je met ons een datum af die voor je wordt vastgelegd. Is op de bewuste dag het weer de spelbreker, dan spreken wij samen een nieuwe datum af.
De manier van ballonvaren is een privé-ballon. Dit houdt in dat er alleen een piloot meegaat. We hebben de mogelijkheid om kleine groepjes van 2, 3 of 4 personen een "eigen" ballon aan te bieden.


Om te boeken bel je 09 385 84 76 of 0475 95 47 98. Je mag natuurlijk ook een email sturen of het boekingsformulier gebruiken. Wij contacteren je dan zo vlug mogelijk.
Wij bieden u een all-in pakket met verzekering, champagne na de vaart, een vaartcertificaat en bovendien ... ... ... een onvergetelijke ervaring.

Een cadeaucheque?
Ook die kun je bij ons verkrijgen, steeds gepersonaliseerd en naar jouw wensen gemaakt.
Zo maken we geschenkenbons voor verjaardag, huwelijk, jubileum, zomaar, ...

Via internet
Je kunt ook via internet boeken door een formulier in te vullen of inlichtingen aanvragen per email.

U kan reeds een ballonvaart maken vanaf €125 per persoon!
Wij garanderen u de beste prijs/kwaliteitsverhouding. In de prijs zijn inbegrepen:

* Een hemelse ballonvaart van minstens 1 uur
* Een gepersonaliseerd vaartdiploma
* Drank en versnaperingen na de vaart voor zowel de passagiers als de volgers
* Een ONVERGETELIJKE ervaring, waarover nog veel zal nagepraat worden.
* Professionele ondersteuning door piloot én crew
* Verzekering

ONZE FORMULES & TARIEVEN:
(Wij rekenen GEEN kilometervergoeding aan)

1. Een ballonvaart in Oost- en West-Vlaanderen:

€125 per persoon. Indien u met 4 personen boekt, en dus een vollle mand, bedraagt de prijs voor 4 personen 45O euro. Voorwaarde voor deze korting is dat de vaart doorgaat in een straal van 20 kilometer rond onze thuisbasis Eke.


De plaats van opstijgen wordt in onderling overleg afgesproken.

Opstijgen kan gebeuren vanaf een van de vele opstijglocaties gelegen in Oost-Vlaanderen of op een door u gekozen locatie.

Het weer en ballonvaren

Het weer is een belangrijk aspect bij ballonvaren. Eigenlijk is alles waar we rekening mee moeten houden bij een ballonvaart gebaseerd op het weer.
Voordat we gaan varen, checken we het weer bij diverse instituten. Dit doen we per telefoon, fax en met de computer. Uiteraard is de eigen ervaring van de piloot en zijn inzicht in het weer ook erg belangrijk.
Er zijn een aantal weersomstandigheden waardoor we niet kunnen gaan varen.

* Als er teveel wind staat is het gevaarlijk om te gaan varen. Dit kan dus een reden zijn om niet te gaan.
* Neerslag in welke vorm dan ook (regen, sneeuw, motregen) is niet prettig. Dit is niet gevaarlijk maar er kleven wel enige nadelen aan. De ballon wordt nat en dus zwaarder, waardoor er meer gebrand moet worden waardoor het gas eerder op is. Dit kan dus invloed hebben op de duur van de vaart. Bovendien is het erg lawaaierig als de branders voortdurend aan zijn. We wensen ook dat de passagiers kunnen genieten van hun vaart.
* Er moet minimaal 5 kilometer zicht zijn om te mogen varen. Met regen is dit al gauw minder. Dit betekent ook dat wanneer het mistig is er niet gevaren kan worden. Je ziet dan namelijk ook niet waar je kunt landen. Maar de belangrijkste reden is dat het niet mooi is en daarom varen we niet als het regent. We willen namelijk dat je van de vaart geniet en een mooi uitzicht hebt.
*

Gelukkig gaan de meeste van de geplande luchtballonvaarten de eerste keer door. Dus al met al valt het nog wel mee.