dinsdag 26 januari 2010

Luchtballonvaarten Ballooning Waasmunster

Luchtballonvaarten Ballooning werd halfweg de jaren 80 opgericht door Reginald Geerinck en Bob Berben. Na meer dan 20 jaar ervaring kan je bij ons terecht voor :
Luchtballonvaarten Ballooning Waasmunster
* luchtballonvaarten van 1 tot … Personen
* organiseren van incentives voor bedrijven
* het verkrijgen van cadeaucheques voor allerlei gelegenheden (verjaardag, huwelijk,..)
* we komen bij u ter plaatse opstijgen van zodra dat de groep bestaat uit minimum 6 personen (op voorwaarde dat het opstijgterrein niet in een verboden gebied ligt voor luchtballons)
* reclamevluchten met luchtballons
* informatie rond de gasballon
* organiseren van luchtdopen per helikopter

Leerling-piloten kunnen aankloppen voor :

* het volgen van een vliegopleiding (praktijk)
* het huren van een barograaf

Contact:
U kan ons bereiken op het nummer: 052/46.21.44 of 03/776.12.13
Of via e-mail: info@ballooning.be
Ballooning Belgium is gevestigd op het volgende adres : Lentelaan 11 9250
Waasmunster

Danny Smet Danny startte met zijn opleiding ballonvaren in 1992.
Dit nadat hij vier jaar “gecrewd” had bij zijn huidige collega Reginald en Bob.
Sinds die tijd heeft hij een 850-tal vaarten op zijn actief in verschillende Europese en niet-Europese landen.
Vermits vliegen een passie is heeft Danny ook een brevet om éénmotorige vliegtuigen te besturen.

danny.smet@ballooning.be
Reginald Geerinck Reginald was bij de eerste ballonvaarders in het Waasland en haalde zijn brevet in 1982.
De dag van vandaag beschikt hij over om en bij de 1500 vlieguren.
Ondertussen heeft hij ook het brevet van lijnpiloot en helikopterpiloot behaald.
Verder richtte hij samen met collega Bob Berben het huidige Ballooning BVBA op.

0475/24.74.39

reginald.geerinck@ballooning.be
Bob Berben Bob begon zijn vliegcarrière als lijnpiloot. In de jaren tachtig, toen ballonvaren in onze streek meer en meer de kop opstak, begon het bij Bob te knagen om toch ook zijn ballonbrevet te behalen.
Ondertussen heeft hij ook al meer dan 1100 vaarten achter de rug.
Verder is hij ook instructeur voor nieuwe piloten evenals examinator.
De laatste twee jaar heeft hij zich ook bijgeschoold tot het besturen van gasballons en heeft hiermee in 2005 de prestigieuze Gordon Bennett Race gewonnen.

0475/24.73.53

bob.berben@ballooning.be
Steven Vlegels Steven startte ook als 16 jarige als crew bij Ballooning maar haalde zijn vleugels in Spanje. Daar rondde hij zijn basisopleiding tot ballonvaarder af en voltooide er ongeveer 250 uren vaart.
Ondertussen is hij terug in het vaderland en zet hij hier zijn carrière als ballonvaarder gewoon verder.

steven.vlegels@ballooning.be

OO-BJJ Het kleine broertje uit “onze stal”. Deze ballon wordt vooral aangewend om opleidings- of instructievaarten te geven alsook voor passagiersvaarten tot 2 passagiers. Deze N90 heeft een inhoud van ongeveer 2600 m³.
OO-BWBDeze neutrale aërostat (zonder reclame) wordt ingezet op festiviteiten waar liefst geen reclame op ballons is vereist of voor passagiersvaarten tot 3 passagiers. Hij draagt een luchtmassa van 3000 m³.
OO-BXSEen ballon van Spaanse makelij (Ultra Magic) draagt de publiciteit van Cock’s Vleeswaren en is de jongste telg van het bedrijf. Hij heeft eveneens een inhoud van 3000 m³ en wordt daardoor ook ingezet voor vaarten tot 3 passagiers.
OO-BOFDeze ballon beschikt eveneens over de mogelijkheid om 6 passagiers te vervoeren en heeft het logo van KBC-Securities/Bolero opgestikt gekregen. Met zijn 4600 m³ inhoud vervoert dit toestel eveneens 6 passagiers.
OO-BWQ Dit is de nieuwste telg van de firma. De ballon is van Engelse makelij en heeft een inhoud van 6400 M³. Hier kunnen ten alle tijde, zomer of winter, 8 personen mee vervoerd worden. Zijn naam: OO-BWQ
OO-BIXDeze speciaal ontworpen “competitieballon” door Ultra Magic (type M56C) heeft een inhoud van 1600 M³. Hij wordt enkel en alleen gebruikt door Steven Vlegels om mee te dingen naar Belgische, Europese en zelf wereldtitels binnen de sportballonvaart. Door zijn beperkte inhoud is het meestal de piloot alleen die aan boord is. Het design en de bouw van dit type is toegespitst op snelle stijgingen en dalingen.
OO-BGREen opvolger voor de Cock’s Vleeswaren ballontraditie. Deze ballon werd gebouwd door Ultra Magic en is de 14de warmeluchtballon over een periode van 24 jaar die door Cock’s Vleeswaren wordt voorzien van publiciteit. Deze ballon bevat 7000 M³ warme lucht en kan hiermee tot 10 personen + ballonvaarder probleemloos een luchtdoop aanbieden.
OO-BANSinds dit jaar mag Ballooning BVBA zich ook de trotse operator noemen van de "Stadsballon" van de stad Sint-Niklaas. De ballon is van Spaanse makelij (Ultramagic Balloons) en heeft een inhoud van 6000 m³. De ballon vaart met 8 passagiers. 2/3 van de stof is opgebouwd met ultralast stof, een beetje zwaarder, maar beter bestand tegen hoge temperaturen binnenin de ballon. De stadsballon is ondermeer elk jaar te bewonderen op de Vredesfeesten en de Sterfeesten te Sint-Niklaas.

gasballon luchtballon Voor informatie over onze gasballon “Miche” neemt u best rechtstreeks contact op met Bob Berben op 052/46.21.44 of 0475/24.73.53 of info@ballooning.be. Hier verneemt u dan meer over het hoe en wat