maandag 25 januari 2010

Luchtballonvaarten De Meyer Franky

Ballonvaarten De Meyer Franky
Weststraat 8
9160 Eksaarde
Tel: 09/346.78.85
Gsm: 0475.94.23.99
E-mail:demeyerfranky@skynet.be

Zin om iemand of jezelf eens een overgetelijk en adembenemend avontuur te laten meemaken (een luchtballonvaart) dan ben je aan het juiste adres. Op onze site vind je allerhande informatie, mochten er dan nog vragen zijn aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

Voor een luchtballonvaart zijn volgende prijzen geldig.

Per passagier 120 €
Als u voor drie of meerdere personen boekt 115€ per persoon.
Opstijgen vanop één van onze vaste opstijgplaatsen tussen Antwerpen en Gent.
Hamme - Sint-Niklaas - Overmere - Wachtebeke - Eksaarde - Sinaai - Kemzeke.
Andere regio’s zijn uiteraard ook mogelijk, prijs op aanvraag.

VIP vaart voor 2 passagiers 420 €
U huurt de ballon, exclusief voor jullie tweetjes.
Is een vaart zonder andere medepassagiers en een drankje
tijdens en na de vlucht.
Wat zit er in onze prijzen inbegrepen ?

Inclusief 6% btw.
Verzekering.
Een mooi gepersonaliseerd vluchtcertificaat .
Bij een avondvaart, drank na de vaart en dit niet alleen voor de passagiers
maar ook voor de volgers ervan.
Bij een ochtendvaart, Koffie en boterkoeken.

Wij trekken ook foto's van voor, tijdens en na de vlucht.
Deze bezorgen we jullie dan op een cd-rom.

De voornaamste factoren om een goede ballonvaart te maken zijn niet te veel wind, een goede zichtbaarheid en er mag geen regen zijn .
Voordat we beslissen of een ballonvaart al dan niet kan doorgaan hebben we de
nodige informatie ingewonnen. Hiervoor wordt het internet of telefonisch contact gebruikt.

Luchtballonvaarten De Meyer Franky

Call-Sign : OO-BYD

Manufacturer : Cameron

Model : Z-105

Registration : 03-05-2004

Built in : 2004

Volume : 3000 m ³

Publicity : DM-LINE

Geschikt voor 3 a 4 passagiers afhankelijk van het gewicht

Wanneer wordt er gevaren?

Het hele jaar door kan je met een luchtballon mee. Zowel in de zomer als in de winter is een ballonvaart iedere keer een unieke belevenis. De ideale weersomstandigheden zijn een goede zichtbaarheid (geen mist) geen kans op neerslag en een windsnelheid tot maximum 3 Beaufort.
Welke kledij?

Ballonvaren is rustgevend maar ook avontuurlijk. Daarom wordt sportieve vrijetijdskledij aanbevolen. Een stevig paar schoenen is zeker een aanrader. Lichte schoentjes, pantoffels en naaldhakken zijn niet aan te bevelen.
Voor hoeveel personen kan ik boeken?

Het is reeds mogelijk om vanaf 1 persoon te boeken. Dit is ideaal als geschenk voor een verjaardag, moeder- of vaderdag, enz...
Hoelang duurt een ballonvaart?

Een ballonvaart zelf duurt minimum 1 uur. Dit hangt af van de beschikbaarheid van de landingsmogelijkheden. Met alle voorbereidingen, het in- en uitpakken van de ballon mag je toch een drie tot vier uur rekenen, kortom : een hele avond ontspanning.
Is het koud daarboven?

Nee, integendeel. Omdat je met de wind meevaart is er geen afkoeling. Verder geven de branders ook de nodige warmte zodat dikke truien en vesten eigenlijk overbodig zijn. Gemiddeld mag je rekenen dat de temperatuur in een ballonmand enkele graden hoger ligt dan aan de grond.
Vanaf welke leeftijd kan men meevaren?

De minimum leeftijd is 12 jaar. Jongere kinderen kunnen nog niet over de rand van de mand kijken en en hebben meestal geen zin om de ganse vlucht recht te staan.
Voor de oudere passagiers is er geen leeftijdslimiet, zolang er geen gezondheidskwaaltjes zijn. Voor de vaart wordt er wel aangeraden om eventuele lichamelijke klachten te melden aan de piloot.
Mag ik een fototoestel meenemen?

De mooiste foto's worden vanuit een ballon genomen. Neem gerust een mooi kiekje en laat je fantasie de vrije loop. Als de landing eraan komt wordt het wel aanbevolen om uw fototoestel in een opbergtas te stoppen, om schade aan uw toestel te vermijden.
Verloop van een ballonvaart.

Een uur voor het vertrek wordt er afgesproken met piloot en crew. U krijgt een korte briefing over uw ballonvaart. Aspecten zoals de richting waar we naartoe varen, hoe een ballon eigenlijk ineen steekt enz... worden vriendelijk uitgelegd.
De mand en de ballon worden uitgepakt en worden door de piloot en de ervaren crew aangekoppeld. Een wirwar van kabels, slangen, touwen en katrollen is vertrouwd terrein voor deze mensen. De ballon wordt met koude lucht geventileerd. Eens er voldoende volume in de ballon is wordt de ballon warm gestookt met de brander. Langzaam aan rijst het gevaarte ten hemel en mogen de passagiers instappen in de mand. Nog even een laatste controle door de piloot en bij het teken "alles los" stijgt de ballon langzaam op. Ondertussen gaan vrienden en familieleden naar hun wagen en volgen ze de jeep van de ballon. We vragen aan de passagiers of ze zelf voor een volgwagen kunnen zorgen. Vermits de meesten wel familie of vrienden meebrengen, kan dit geen probleem zijn. Mocht dit niet het geval zijn, gelieve dit dan op voorhand aan de piloot te melden zodat hij dan voor een passende oplossing kan zorgen. Na ongeveer 1 uur varen zoekt de piloot een geschikte landingsplaats. Dit is meestal het spannendste moment van de vaart, maar totaal ongevaarlijk. Als de ballon geland is, is de crew meestal al aanwezig en kan er begonnen worden om alles terug in te pakken. Vermits ballonvaren interactief is mogen passagiers en volgers graag een handje toesteken. Als alles ingepakt is, wat verbazend snel gaat, is het tijd voor de "ceremonie protocolaire". Bij het drinken van een fris glaasje worden de verhalen nog eens opgerakeld tegen familie en vrienden. Ook zij verdienen een drankje, want iedereen verdient wel een verfrissing na het harde werk, en het volgen. Dan worden de getuigschriften geschreven en uitgereikt aan de gelukkigen. Voor men het weet is de avond voorbij, en worden er al plannen gesmeed voor een nieuwe vaart.

Piloot:
De Meyer Franky