zondag 24 januari 2010

Madou ballonvaarten

Madou Ballonvaarten n.v. | Administratieve zetel: Vaartkant 19, 9931 Oostwinkel | Bedrijf: Slachthuisstraat 1B, 9900 Eeklo | E-mail:info@madou-ballonvaarten.be

Madou Ballonvaarten maakt het verschil!!
Luc Madou

Luc Madou is piloot sedert 1980 en heeft zeer veel ervaring over de hele Benelux. In de wintermaanden vliegen wij in de bergen in Oostenrijk.

De vooropgestelde troeven zijn:

* Veiligheid.
* Afwerking.
* Orde en netheid!
* Milieuvriendelijk!

Luc Madou richtte in 2004, samen met zijn echtgenote Annie en zijn zonen Kurt en Jo, een totaal nieuw en bovendien een hypermodern ballonbedrijf op gelegen in de industriezone in Eeklo. Het bedrijf voldoet volledig aan de Vlarem wetgeving en is daardoor uniek in België!

Wij streven niet naar perfectie maar EISEN DE PERFECTIE voor AL ONZE PASSAGIERS!

Luc Madou vaart steeds met recent materiaal en stelt steeds veiligheid voorop. Madou Ballonvaarten is marktleider in het vervoeren van particuliere passagiers.

Wij beschikken over een groot aantal warme luchtballonnen in verschillende formaten. Indien u dit wenst kan u een ballonvlucht bestellen voor een zelf samengestelde groep van minimum 6 personen tot maximum 18 personen. Ook individueel boeken kan!

Madou Ballonvaarten stijgt overal op in België. Uiteraard wordt er rekening gehouden met het luchtvaartreglement en de weersomstandig-heden! Maar zowel in Wallonië als in Vlaanderen wordt gevlogen!

Al onze ballonmanden zijn ingedeeld in compartimenten! Dit wil zeggen dat de passagier gescheiden staat van de gasflessen en van de piloot. Daardoor heeft de piloot een zeer goed overzicht en contact met zijn passagiers. Dit komt niet alleen de veiligheid, maar evenzeer het comfort van de passagier ten goede!

Manden waar de piloot samen met de gasflessen én de passagiers allemaal samen staan zijn helemaal niet veilig en zeker niet comfortabel! SOORTELIJKE MANDEN HEEFT MADOU BALLONVAARTEN AL LANG NIET MEER IN ZIJN GAMMA!!

Momenteel leiden Luc & Annie samen met Kurt & Jo het ballonvaartenbedrijf met een passie voor hun vak. Zij dragen het aspect "veiligheid" gepaard met orde en netheid hoog in het vaandel! Met klantgerichtheid voorop!

Want bij de "Madou'tjes" is klant meer dan Koning!

Wie aan ballonvaren denkt, denkt aan Madou! Want...

Luchtballon Madou Ballonvaarten Want... bij Madou zit je goed! U vraagt zich misshien af waarom Ballonvaarten Madou zich onderscheidt van zijn concurrenten? Heel eenvoudig! Omdat we rond 2 essentiële peilers werken, namelijk: veiligheid- reglementering & klantenvriendelijkheid. Luc Madou heeft ook de nodige ervaring sedert 1980 en weet als geen ander wanneer er wordt gevaren en met welk materiaal er in aanmerking komt en hetwelke niet. Zowel in het binnen als in het buitenland kan er gevlogen worden. Laat u verleiden door Madou Ballonvaarten. Kom gerust eens een kijkje nemen in ons ballonvaarten-bedrijf. En vlieg eens mee met een van onze ballonnen! Een heuse ervaring die je nooit meer zal vergeten! Of verras uw partner, vriend of collega en schenk hem of haar een mooie cadeaubon van Madou Ballonvaarten! Op die manier kan je mee genieten van het gebeuren, want ook diegenen die de ballon volgen genieten mee van de "after-flight" met een hapje en een drankje!! Wees welkom!

Veiligheid staat centraal!

Dit is de essentie van onze hele onderneming!! Wij werken met piloten die de nodige kennis en vliegervaring hebben en sluiten elke vorm van risico nemen uit!

Reglementering:

Luchtballon Madou Ballonvaarten Wij houden ons eveneens strikt aan de geldende reglementeringen die ons door besturen worden opgelegd!! Iedere passagier is goed verzekerd! Een voorbeeld? Onze kleinste ballon is verzekerd voor maar liefst 15 miljoen euro! Wij zijn dan ook zéér streng als de weersvoorspellingen ons doen twijfelen! Dan wordt de vaart afgelast en verschoven naar een latere datum! Ook al ziet u ergens in het luchtruim een ballon varen van een ander bedrijf! Dit is geen referentie! Want Madou denkt aan uw veiligheid en houdt er niet van om risico's te nemen.

Klant is koning!

Ballonvaarten Madou stelt klantenvriendelijkheid voorop! Want wij streven naar de perfectie voor al onze passagiers! Vele duizenden passagiers hebben reeds gekozen voor Ballonvaarten Madou. Word ook één van hen!!

Luc Madou, actief in ballonvaarten sedert 1980, richtte in 2004 Madou n.v. op voor een nieuwe generatie. samen met zijn vrouw Annie en zijn zonen Kurt en Jo.

Om conform te zijn met de milieuwetgeving, was Luc Madou genoodzaakt uit te wijken naar een industrieterrein. Eeklo, de hoofdstad van het Meetjesland, was een ideale uitvalbasis. Al van ver kan je de 15 meter hoge mast waarnemen, die niet alleen de windrichting verraadt, maar ook onmiddellijk aantoont waar het ballonvaartbedrijf gevestigd is!
Een hypermodern bedrijf
Madou Ballonvaartenbedrijf Madou Ballonvaartenbedrijf Een hypermodern bedrijf is het geworden! Binnenin het gebouw beschikt Madou & team over alle comfort, nodig om elke ballonvaart tot in de puntjes voor te bereiden. Een ruimte om de vluchten tot in de puntjes voor te bereiden en om de piloten te briefen. Ook voor de administratie is er de nodige ruimte voorzien.
Gerecupereerde 'oude' ballonvaart-materialen
Madou Ballonvaartenbedrijf Madou Ballonvaartenbedrijf Typerend aan de constructie van dit bedrijf zijn de gerecupereerde 'oude' ballonvaart-materialen die verwerkt zijn in het interieur! Er is een gezellige bar voorzien die uniek is in zijn soort!
Ruimte troef!
Madou Ballonvaartenbedrijf Een enorme ruimte biedt plaats om alle aanhangwagens met hun bijhorende hulpmateriaal te stockeren. De jeeps hebben een zee van ruimte om te manouvreren wanneer ze hun aanhangwagens willen aan pikken!
Orde en netheid is eigen aan Madou Ballonvaarten n.v.
Madou Ballonvaartenbedrijf Madou Ballonvaartenbedrijf Orde en netheid is typerend aan de filosofie van Madou N.V. Geen enkele jeep of aanhangwagen mag worden geparkeerd zonder netjes afgespoten te worden op de daarvoor voorziene plaatsen a/d achterzijde van het bedrijf! Alle afval, zoals bekertjes, dopjes, papiertjes, enz..., worden gedropt in de daartoe voorziene afvalcontainer!
Een ballonvaartbedrijf dat voldoet aan ALLE wettelijke normen!
Madou Ballonvaartenbedrijf Het bijvullen van de gasflessen is geen sinecure! Madou N.V. heeft geïnvesteerd in een doorvoor voorziene infrastructuur teneinde op een compleet veilige en vooral legale manier zich te voorzien van het nodige gas! Vandaar dat Madou n.v. over het certificaat klasse 1 beschikt, dat toelaat om deze gasflessen eigenhandig bij te vullen.
Veiligheid staat centraal!
Madou Ballonvaartenbedrijf Ook het stockeren van deze flessen, die klaar staan om gebruikt te worden voor een volgende vlucht, gebeurt op een daarvoor voorziene plaats!

Alles praktisch ingericht!
Madou Ballonvaartenbedrijf Madou Ballonvaartenbedrijf Net zoals de gevulde gasflessen met behulp van een daarvoor voorziene hijskraan op de aanhangwagens getild kunnen worden!

Uniek in zijn branche!
Madou Ballonvaartenbedrijf U ziet, Madou N.V. is een heus ballonvaartbedrijf die dankzij de jarenlange ervaring maar vooral met het oog op de veiligheid uniek is in zijn branche!

Iedereen kan meevaren met een luchtballon!
Madou Ballonvaartenbedrijf Iedereen kan mee varen! Met 6, 7, 8, 9, 10, 12, 16 & 18 personen in één mand kán! Maar ook helemaal alleen kan je de lucht in!! Jong en oud, kinderen of gehandicapt. Hoogtevrees bestaat niet in een ballon! Maar wie niet te overtuigen is en dan toch denkt dat hij of zij last last zou hebben van hoogtevrees, wordt heel goed begeleid! Rolstoelpatiënten bij-voorbeeld, vormen voor Madou en team geen enkel probleem. Zelfs blinden kunnen gerust meevaren! Iedereen is het erover eens, varen met een luchtballon is gewoonweg zalig! Het rustig worden gedragen door de warme lucht, zonder snerpende motoren om je geen... een echte aanrader! Een belevenis om nooit meer te vergeten!

Welke kledij doe ik aan om mee te varen in een luchtballon?

Madou Ballonvaarten n.v. In de mand heerst een aange-name temperatuur. Want aange-zien we meevaren met de snel-heid van de wind, is het in de mand zelf windstil. Het voelt dus zelfs een ietsje warmer aan dan de temperatuur die gemeten wordt op de begane grond. Het koelt slechts 6.5°C af, tot op de eerste 1000 meter hoogte. Sportieve kledij en een paar goede schoenen zijn wel noodzakelijk. Indien je ‘s morgens, bij ochtenddauw, vaart zijn een paar laarzen interessant om natte voeten te vermijden in het soms lange gras.


Wij beschikken over eigen opstijgterreinen in de hele BeNeLux!
Madou Ballonvaarten n.v. Het opstellen, klaarmaken en opblazen van de luchtballon duurt ongeveer 30 minuten, briefing inbegrepen. De vaart zelf duurt minimum één uur. Voor het opstijgen is een terrein vereist van 60 bij 60 meter zonder obstakels en alleen op een grasveld. Beschutting van bomen rond het terrein maken het opstijgen gemakkelijker. Madou Ballon-vaarten n.v. beschikt over eigen opstijgterreinen in de hele BeNeLux die voldoen aan de ideale voorwaarden om het opstijgen in alle rust te kunnen garanderen! Het opstijgen met een luchtballon is telkens weer een unieke gebeurtenis! Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Bij Madou en team staat veiligheid van de luchtballonvaart steeds centraal!!
Madou Ballonvaarten n.v. Madou draagt veiligheid en reglementering hoog in het vaandel! De beslissing om de vaart te laten doorgaan ligt ten allen tijde bij de piloot. Opgelet, want dit kan voor U als passagier misschien een enorme ont-goocheling betekenen. Maar wij willen U in alle omstandigheden een veilig vaart garanderen! Bij de minste twijfel zal de vlucht afgelast worden. In dat geval wordt er een nieuwe datum afge-sproken en dit in samenspraak met u als passagier. Ofschoon u misschien toch een ballon ziet varen van een ander bedrijf, is dit geen enkele referentie! Want bij Madou n.v. staat de veiligheid centraal en wordt ook maar het minste risico uitgesloten!

Een luchtballonvaart: origineel geschenk voor Sint-Valentijn !
Beste prijs/kwaliteit,lees verder!
Wacht dus niet te lang om contact met ons op te nemen! Koop een cadeaubon en deze kan binnen de twee dagen bij u of familie toegestuurd worden of kan ook afgehaald worden ! Twijfel niet , een ballonvaart is het mooiste cadeau dat je u geliefde kan geven! Bij Madou ballonvaarten zorgen we dat u Sint-Valentijn nooit meer vergeten wordt ! En aangezien wij 7/7 dagen bereikbaar zijn,moet je niet aarzelen om te bellen : 0478 700 800 of mail ons op contact! Een cadeaubon van Madou geven is een meerwaarde voor u ! Dus verkies uw ballonvaartcadeaubon boven alles!!

Het eerste ballonbedrijf met deze erkenning in België !!!
'EASA Part M, Subpart F'-bedrijf !
'Erkenningsnummer BE/MF/007.Op 27/07/2009 is het handboek of MOM van Madou nv ondertekent en goedbevonden ! Met deze erkenning kan Madou nv een goede toekomst tegemoet ! Madou nv doet vanaf heden 100 uren inspectie , keuringen en alle herstellingen voor andere ballonvaarders en dit volgens de nieuwe wetgeving ! Heb je vragen rond deze nieuwe wetgeving of over deze erkenning ,bel: 0473 700 300 of e-mail naar Jo Madou en neem vrijblijvend contact op .

Nog in het bezit van een cadeaubon of flight-ticket?
Wacht niet te lang...
Wacht dus niet te lang om contact met ons op te nemen! Maak een ballonvaart alvorens je cadeaubon vervalt!!
Twijfel niet en neem met ons contact op om met onze ballon te varen!Er zijn meer mooie dagen dan je zelf wel denkt! En aangezien wij beschikken over een zeer grote ballonvloot, kunnen wij u op zeer korte termijn het luchtruim met u verkennen! Op die manier hoeven wij nooit bij ongunstige of twijfelachtige weersomstandigheden te vliegen. Dus verkies uw ballonvaart boven alles!!

Unieke dauwvaarten!
Nieuw in 2009!
Dauwvaarten, een unieke belevenis! Opstijgen samen met de ochtendzon. U kent het spreekwoord? De ochtendstond heeft goud in de mond!? U vraagt zich af van waar deze uitdrukking komt? Beleef het mee, samen met Madou Ballonvaarten! Voor een unieke dauwvaart, neem vrijblijvend contact met ons op.

Luchtballonvaart in de Ardennen? HET KAN!!
Prachtige landschappen...
Boek uw ballonvaart tijdig! Wij kiezen samen met U een zeer mooie locatie om de Ardennen vanuit een ander perspectief te leren kennen...
Adembenemende zichten en bovendien een onvergetelijke avontuur, wanneer u over de dicht beboste wouden vaart! Glijdend in dalen en stijgend over prachtige heuvels!
Boek dus tijdig!! Neem met ons contact op of boek on-line!! (Er dient op gewezen dat er enkel gevlogen wordt wanneer de weersomstandigheden het toelaten!)

Comfortabele ballonmanden!
Kom gerust eens zien!!
Wij beschikken over zeer comfortabele ballonmanden! Deze zijn ingedeeld in compartimenten. Zo is er bijvoorbeeld een aparte ruimte voorzien waar de gasflessen staan opgesteld. Ook de piloot staat in een apart compartiment! Op die manier kan hij een perfect overzicht bewaren en is het vanuit deze plaats handig om de passagiers te informeren! Gecompartimenteerde manden garanderen u een veilige vaart!
Laat je niet verleiden om in niet gecompartimenteerde manden mee te vliegen!
Niet gecompartimenteerde manden bevinden zich de hobbysfeer en zijn zeker en vast een stuk minder veilig!
Veiligheid en comfort staan bij Madou Ballonvaarten centraal! Madou Ballonvaarten n.v. is verzekerd bij AVIABEL en is reeds jaren ongevalvrij! Alle materiaal wordt steeds door een erkende instantie gekeurd. U twijfelt nog? U vraagt zich af of Madou Ballonvaarten n.v. wel degelijk rekening houdt met veiligheid in het algemeen? Neem dan gerust contact op met Wim Van Quickenborne van het overkoepelend controle orgaan.

Ballonpins!!
Pins beschikbaar van AVS, VCenergy, TOV, Madou...
Voor de verzamelaars onder ons! PINS van Madou logo, AVS en VC energie te verkrijgen bij Bart Goossens (piloot).

PINS van Toerisme Oost Vlaanderen te verkrijgen bij Jens Colpaert