donderdag 21 januari 2010

Luchtballonvaarten Hoogstraten

ballonvaart over Vlaanderen


Maak een ballonvaart over Vlaanderen of de Kempen en bewonder zelf de pracht van de streek. Laat u dragen door de warme lucht en meenemen door de wind en geniet van de adembenemende uitzichten. Wat je zal zien is niet te beschrijven, dit moet je zelf beleven en wellicht zal uw eerste ballonvaart gaan behoren tot één van de mooiste herinneringen of ervaringen van uw leven. In onze fotogalerie krijgt u een voorproefje van wat je allemaal kan bewonderen.

Wanneer?
Bij mooi weer kan je ‘s morgens, kort na zonsopgang, of ‘s avonds, 2 uur vóór zonsondergang met één van onze ballons de lucht in. Bij slecht of 'twijfelachtig' weer gaan geplande ballonvaarten niet door en worden zij verschoven naar een latere af te spreken datum. Opstijgplaats wordt steeds door de piloot bepaald in functie van de weersomstandigheden (windrichting, windsnelheid, enz ...)

Warm of koud?
Het is niet koud in de comfortabele ballonmand, integendeel, de warme ballon en stralende zon geven een behaaglijke warmte, zelfs in de winter. U voelt geen wind want we varen mee aan de snelheid van de wind.


Kleding
Het best draag je gewone kleding, sportieve gesloten schoenen of laarzen. Petjes liggen klaar in de mand.

Hoogtevrees
Van hoogtevrees heb je in een ballon absoluut geen last omdat er geen contact is met de grond en schrik hoef je evenmin te hebben: ballonvaren is de veiligste luchtvaartsport en duizenden anderen gingen of beter gezegd vaarden u reeds voor. Het klinkt cliché maar veiligheid gaat voor op alles.

Hoelang duurt een vlucht?
Een vlucht duurt één tot anderhalf uur (gemiddelde duur van een vlucht in 2008: 1u20min.) Voorbereiding, vlucht en afsluiten van de vlucht duren ongeveer 3 tot 4 uren. Vanuit Hoogstraten vertrekken we samen op afgesproken dag en uur naar de gekozen opstijgplaats. Na de vlucht keren we terug naar Hoogstraten waar we, bij het klassieke 'droogje en natje' nog wat napraten over de vlucht. Alle passagiers krijgen nog een mooi door Lowie ondertekend vliegcertificaat.

luchtballons

Luchtballonpiloot


Lowie, wijd en zijd gekend als Lowie Ballon is uw piloot van dienst. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring met het ballonvaren en de kaap van 3000 vlieguren met een 20-tal verschillende types luchtballons is reeds geruime tijd overschreden.

Lowie brak in 1992 en 1997 enkele Belgische records. Die records werden gevaren met een 'CloudHopper', een kleine ballon zonder mand waarbij de piloot met een gordel onder aan de ballon hangt:
5.4.1992: 4 hoogterecords in 1 vlucht (categorie AX-3, AX-4, AX-5, AX-6) getuigschrift bekijken
6.2.1997: record afstandsvliegen - 37.697 meter (categorie AI-3, AI-4) getuigschrift bekijken
Lowie nam wereldwijd (Amerika, Rusland, Zwitserland, België) ook deel aan verschillende uitvinderssalons. Met zijn 'reddingsballon' (Rescue Systems for Skyscrapers) kreeg hij in 2003 de fel begeerde publieksprijs op het uitvinderssalon EUREKA in Brussel. Wereldwijd kreeg Lowie meer dan één onderscheiding voor dit project.

Onze ballons

Het Hoogstraats Balloon Team beschikt over 3 warme lucht ballons. De ballonmanden zijn in compartimenten verdeeld welke voorzien zijn van zachte bekleding. Afhankelijk van de grootte van deze manden staan de passagiers per 2 of 3 in een compartiment. De piloot en gasflessen staan in een afzonderlijk compartiment. Een garantie voor veiligheid gedurende het opstijgen, varen en landen.

Uniek in de BeNeLux: één van de ballonmanden is voorzien van een deur om comfortabel in en uit te kunnen stappen. Deze mand kan ook uitgerust worden met een zetel met veiligheidsgordels.
Minder valide passagiers, rolstoelgebruikers, passagiers die niet meer over de lenigheid beschikken om via de 'trapjes' over de mandrand heen in de ballonmand plaats te nemen, bruidsparen, koningen en keizers, enz... kunnen via de deur heel comfortabel in de mand plaatsnemen. Op verzoek wordt de rode loper uitgerold ...